Інтернет-гігант Google за сприяння Мінцифри розширює підтримку українських компаній і відкриває додатковий Фонд підтримки для стартапів в Україні – Google for Startups Ukraine Support Fund. Загальний розмір фінансування – $10 мільйонів.

Українські стартапи можуть подавати заявки на гранти до $100 тисяч і за ці гроші розвинути бізнес, а також відновити бізнес-операції, які постраждали через війну, або створити основний продукт для виконання нових завдань. Про це оголосили на технологічній конференції Tech Ecosystem Summit, яка об’єднала представників бізнесу та влади, щоб обговорити виклики й перспективи розвитку ІТ-сфери.

Подати заявки можна до 5 червня, серед основних вимог – мати оформлену юрособу на території України, а також MVP-модель. З детальними вимогами можна ознайомитися за лінком. До речі, продукти на базі ШІ матимуть пріоритет.

Переможців нового Фонду підтримки стартапів Google for Startups Ukraine оголосять поетапно — у червні та вересні 2024 року, а також протягом 2025 року.

Google уже надав 58 українським стартапам загалом $5 мільйонів у вигляді безоплатних грантів та технічної підтримки для розвитку їхнього бізнесу. Це хороша можливість розвинути власний бізнес за підтримки топової світової компанії.